Hästarna i Vike

Hästarna i Vike

Baldur bloggen

Hur vi med Horsemanship lär oss förstå våra hästar.

2008-05-24 Lördag

BaldurPosted by jessica Saturday, May 24 2008 21:37:11

Hjälp vad länge sedan det var jag bloggade! smiley

Ja, idag har vi haft en toppen dag i alla fall. Skuggi och jag tog en skön promenad-ridtur, dvs jag gick mest vid sidan för att få motion jag också. Dessutom har jag inte tränat Skuggi på över en månad, så vi får starta om lite.
Vi började förståss med lite games på ridbanan innan vi stack iväg, och det tror jag gjorde susen, för nu gick han sååå respektfullt bakom mig och lyssnade fint smiley

Vi tog svängen förbi Gunilla och sedan in i skogen så vi kom ut vid Benka. Det fanns en jättefin bit skogsväg där vi galopperade och töltade jättefint. Grusvägarna är också släta och fina nu, så det gick fint att vara barfota för Skuggi. Han har fått börja om lite med det där tror jag sedan islossningen här. En period tror jag han var blöt om fötterna typ jämt. Han har dubbelsula nu tror jag, men jag törs inte renskära, hoppas att han sliter den själv om vi sätter igång honom nu istället.

Sedan var det dags för lastträning av fölen, nästa helg ska de ju till Susanne på sommarbete. Först hade jag tänkt parallellträna dem, typ ställa in mathinkarna och låta dem gå in. Men vid närmare eftertanke verkade det struligt, så Oliver fick börja.
Han är så OTROLIGT lik Skuggi. Han bara ignorerar sånt som är läskigt, är väldigt lite nyfiken. Han kunde gärna beta precis bredvid lämmen, men INTE nosa på den.
Jag ställde hinken på golvet precis där lämmen börjar och visade att den stod där, lät honom inte gå runt åt något håll, utan antingen fick han bara stå framför lämmen och käka torrgräs, eller gå upp. Han vart otroligt frustrerad och stampade och hade sig. Jag slängde ut lite mat på lämmen och då kunde han tillslut inte stå emot. Först en hov och sedan en till... Snart stod han avslappnat och fint med alla tassarna på lämmen och käkade. smiley
Han är lite coolare än Skuggi där, för när det farliga visat sig ofarligt så blir det liksom HELT ofarligt. Skuggi tror liksom aldrig riktigt på att det är ofarligt..

Efter att jag strulat runt med både Sokki och Oliver på gräsmattan och kantklippt lite (GUD vad struligt det kan bli med två såna där vildbasar som irrar runt... smiley) medan Richard matade gubbarna med deras kraftfoder, så fick Oliver testa att kliva på igen. Och då bara knallade han hela vägen in med mig smiley men sedan kom ju problemet med DET... Vi hade ju inte hunnit öva på att backa på rampen smiley och det var ju HELT omöjligt var Oliver övertygad om. Efter lite strul, lock, pock och en del ganska gymnastiska övningar från Oliver sida, så backade han fint ut *puh* Jag hade ju kunnat vända honom då transporten var tom, men jag tänkte att det väl är lika bäst att han lär sig på rätt sätt på en gång.
Väl ute skulle han få en godis för besväret, men så hade jag bara hundgodisar i fickan smiley men det gick ner med lite fula miner smiley
Han fick kliva på en bit igen och sedan backa ner igen (vilket gick helt utan problem och han tvekade inte ens att kliva på) och sedan var det tillbaka till hagen.

Imorgon ska stackars Baldur (som vart helt försummad idag) få komma med på prommis, då ska husse med och knäppa lite bilder. Han får väl plåta lite på de andra också då, som vi kan lägga ut.

En helt igenom lyckad dag måste jag säga, fint varmt väder hade vi också smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.