Hästarna i Vike

Hästarna i Vike

Baldur bloggen

Hur vi med Horsemanship lär oss förstå våra hästar.

2008-05-25 Söndag

BaldurPosted by jessica Monday, May 26 2008 08:30:36

Idag fick Baldur följa med på en skön skogsprommis i solen och värmen.
Passade på att skrämselträna genom att tappa hjälmen från sadeln samtidigt som vi såg en lite läbbig grävmaskin smiley Det blev dock bara ett litet skutt som vanligt, sen var allt ok igen. Inga problem att gå förbi grävmaskinen.

Längs med en liten fin skogsväg hoppade jag upp och red en bit, det gick jättefint, särskilt när han fick följa Richard i ryggen smiley red bara en liten bit, då vi inte ridit på länge.
När vi gick igenom ett sommarstugeområde fick vi massor med läskigt att träna på, först var det typ tusen små väderkvarnar, sedan en gubbe bakom ett skjul som sågade och förde oväsen. Sedan fortsatte gubben att låta bakom oss när vi gick vidare. Och så avslutade vi med att han vågade gå över en liten träbro som såklart brakade lite när han gick på den, så blev han rädd igen smiley

Men han är skön när han blir rädd, för det blir bara ett skutt, sedan är han cool igen smiley

Sedan var det dags att lastträna Sokki. Det var nästan FÖR lätt smiley Vis av gårdagens trassel fick han träna på att backa av rampen innan han fick gå hela vägen in, och han hade verkligen inga betänkligheter med att gå helt in smiley Han var jätteduktig, stod där inne och stampade och hade sig, det bekom honom inte ett dugg att det dundrade och smällde!
Såklart vart det ändå lite läskigt att backa nerför rampen, hade jag trott något annat? Men med lite övertalning och klappar och gick det bara fint, och han tvekade inte att gå på igen.

Oliver fick lite gräs på rampen, han var lite skeptisk och verkade ha glömt att det gick bra igår smiley men vi lät det vara så när han stått uppe på rampen med alla fyra och jag fick be honom att backa av.

Skuggi är hittills den enda som behagat lämna träckprov, han hade 350 EPG. Får se när vi lyckas klämma några bollar ur de andra så får vi planera avmaskning osv.

  • Comments(0)//baldur.pietsch.se/#post116