Hästarna i Vike

Hästarna i Vike

Baldur bloggen

Hur vi med Horsemanship lär oss förstå våra hästar.

2008-03-05 Onsdag

BaldurPosted by jessica Thursday, March 06 2008 09:10:18

Idag for vi till ridhuset igen efter jobbet. Vi kom hem så sent så vi insåg att det skulle vara tokmörkt innan vi kom ut, då kändes det lika bra att fara till ridhuset.

Hästarna var ganska villiga att fånga oss, och vi kom ganska snabbt iväg.
En lite kul grej är att Skuggi har blivit mycket mer villig att gå på transporten. Undrar om det är för att han tycker det är så kul i ridhuset?

Vi började med att släppa dem lösa och plocka fram lite leksaker och sedan låta dem busa lite med dem. Nästa gång får vi inte göra så, det får inte bli något vi alltid måste göra...
Men idag var det himla kul, de hoppade krysshinder och sprang bredvid, att hoppa två hinder direkt efter varann verkade inte poppis smiley
Det är så kul att se dem själva gå omkring, kliva över hinder och greja. Vid något tillfälle när jag hjälpte Richard och Skuggi var lös, så knatade han bort till hindren och klev över dem med ett uttryck som om han övade. smiley SÅ gulligt.

Jag körde bara markarbete idag igen.
Började med friendlygame med sticken at liberty. Gick jättefint.
Jag har ju haft problem med att borsta honom, han vill ju helst gå iväg och jag måste hålla honom hela tiden... Ja, så nu när han var helt lös testade jag hur jag måste göra för att få borsta honom. Visade sig att jag fick ta ett borsttag, då vände han sig bort och tänkte gå, då backade jag direkt och då blev han så förvånad att han liksom kom efter mig istället smiley Så fick jag hålla på, efter en stund kunde jag ta två tag med borsten och tillslut stod han still medan jag borstade smiley Detta är perfekt att kunna träna såhär i ridhuset!
Körde circling med start och stopp på spåret, gick jättefint.
Gjorde också falling-leaf och vad den andra nu hette som man gör åt andra hållet.
Sände över hinder både i skritt och trav, ganska häftigt när han startar i trav från stillastående utan annat än att jag gör travljudet...
Gjorde också lite sideways.

Richard började också med friendlygame med sticken at liberty. Gick också jättebra. Är ganska smart att göra såhär när de just busat runt och helst vill stå och vila lite smiley
Sedan körde han lite markarbete som jag inte såg (tränade ju med Skuggi) men sedan satt han upp och då lät jag Skuggi vara.
Jag såg att det såg ganska veligt ut.. igen tror jag Richard liksom är för försiktig och då blir Baldur osäker på vad han egentligen vill. När de ska starta från stillstående tex gör han liksom faserna så långsamt (för att vara snäll och tydlig mot Baldur) att Baldur hinner bli uttråkad och slutar lyssna.
De velade runt ett tag tills jag sa till Richard att han skulle bestämma sig för något han ville göra, och så bara göra det. Lite mer mål och energi, lite snabbare uppfasning.
Det gav resultat direkt kan jag säga, det både syntes och kändes (enligt Richard). Han fick plötsligt styrfart, gjorde vad man bad honom om och såg helt klart mycket mer med ut.
Vi gjorde bara några åttor, ett par cirklar över bommar och någon åtta till och avslutade sedan när det gick så himla bra.
Jäkla vad kul det är när det går framåt såhär bra! smiley

  • Comments(0)//baldur.pietsch.se/#post114