Hästarna i Vike

Hästarna i Vike

Baldur bloggen

Hur vi med Horsemanship lär oss förstå våra hästar.

2007-12-31 Måndag

BaldurPosted by jessica Monday, December 31 2007 20:12:13

Idag passade vi på att gå ut i skogen innan smällarna kom igång. Vi testade en annan väg idag som hade mycket bättre underlag.

Baldur var inte alls lika sprallig då han började med att sura för att han inte fick mat smiley men sedan tror jag han tyckte det var rätt ok. Jag satt upp efter bara en bit och sedan fick Richard gå framför och vara dragplåster smiley Det gick jättefint. Upptäckte att jag kunde styra honom lite genom att lägga repet mot halsen snarare än att ta ut motsatt repände... Kanske kan man börja i den änden också.

Vi fick ta hjälp några gånger när vi hamnade på hal is eller höll på att gå ut i skogen, men annars klarade vi fint att bara följa snett bakom husse. Han stannar fint på kommando från mig och böjer sig intresserat när jag ska av.

Han är bara sååå fin! Jag red bra mycket längre idag, men avslutade medan vi låg på plus så att säga smiley

På eftermiddagen har hästarna varit ute i varsin hage, och jag hade tänkt ha dem inne i tryggheten i lösdriften när smällandet börjar.
Men när jag kom ut vid sex-tiden och skulle ta in dem så hade redan några smällar hörts i fjärran... De såg båda lugna ut, men när Skuggi kom in i "boxen" i lösdriften började han fara omkring som en jäkla elvisp... *suuuck* Och Baldur lyssnade såklart på Skuggi och vägrade gå in, trots mat-mutor... Men hjälp! smiley Skaderisken såg större ut när Skuggi for runt i boxen... så jag släppte ut honom på ridbanan bredvid Baldur och han slappnade direkt av och började käka... Jäkla häst... han vet vad han vill.. smiley

Jaja, för närvarande ser de lugna ut, och förra nyår joggade de bara omkring lite. Hoppas Baldur inte blir jätterädd och ska in till Skuggi bara... Det blir att gå ut och titta till dem med jämna mellanrum bara helt enkelt. Och hålla tummarna att det går lugnt till så inte Skuggi gör sig mer illa...

GOTT NYTT ÅR på er alla hästälskare!

  • Comments(0)//baldur.pietsch.se/#post104